Centrul de recuperare și recreere Sfântul Nectarie- Oradea
Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii Sfantul Nectarie - Oradea

Pentru a putea oferi continuitate recuperării copiilor şi a le urmări îndeaproape evoluţia, Fundaţia Mihai Neşu deschide Centrul de recuperare şi recreere pentru copii cu afecţiuni neuromotorii în Oradea.

Centrul se adresează copiilor cu vârste între 2-14 ani, funcţionează în regim caritabil şi oferă lunar :
- 220 de ședințe de kinetoterapie
- 100 de ședințe de terapie ocupațională
- 80 de ședințe de logopedie
- 40 de ședințe de consiliere individuală
- posibilitatea de a face Therasuit Method
- posibilitatea de a lucra cu TOBII .
Momentan la centru peste 30 de copii beneficiază săptămânal de terapii.

Contributia parintilor pentru terapii este de 15 ron/sedinta pentru kinetoterapie, terapie ocupationala, logopedie. Contributia se face integral pentru intregul abonament care poate avea 4/8/10/20 sedinte lunar. Costul real al fiecarei sedinte de terapie este de 40/45 ron, Fundatia Mihai Nesu achita diferenta de suma din donatii, sponsorizari.
 Pentru Therasuit Method contributia este separata, aceasta fiind o terapie intensiva care se face 3h/zi, 5 zile/saptamana, timp de 3 saptamani consecutiv, cat dureaza o sesiune. Pentru a putea astepta rezultate se recomanda continuarea cu alte sesiuni si respectarea cu strictete a indicatilor primite din partea terapeutilor.
TOBII este un dispozitiv de comunicare alternativa prin intermediul ochilor. Lucrul cu acest dispozitiv este inclus in sedintele de logopedie si terapie ocupationala.

Achizitionarea echipamentelor pentru Therasuit Method si Tobii a fost posibila prin finantarea proiectului depus de Fundatia Mihai Nesu la runda de finantare a Fundatiei Vodafone Romania- Fondul pentru fapte bune. Proiectul presupune ca investitia realizata sa faca posibila autosustinerea terapiilor.

Programul de lucru este de luni până vineri, între orele 8.00-12.00 şi 14.00-19.00.

Frecvenţa la centru este săptămânală. pentru a putea fi urmărită o evoluție pe lungă durată înscrierea se face doar pe baza de abonamente.

Scopul Centrului MNF este de a pune la disponibilitatea părinților care au copii cu dizabilităti un spațiu de recreere și recuperare cu terapeuti și terapii avansate astfel încât copii să aibă o șansă la recuperare. Centrul funcționează cu ajutorul lui Dumnezeu, prin susținerea sponsorilor și a donatorilor.

Obiectivele Centrului :

- crearea unui grup activ de persoane preocupate de îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități, format din specialişti, părinţi, voluntari şi susţinători;
- organizarea de campanii de strângere de fonduri;
- implicarea companiilor în cadrul proiectelor de responsabilitate socială organizate de Fundaţia Mihai Neşu ;
- perfecţionarea terapeuţilor care lucrează în cadrul centrului, astfel încât fiecare copil să poată ajunge la potenţialul maxim;
- facilitarea schimbului de experiență între specialiștii din Oradea, părinți si invitați speciali din țară sau din afara țării, pentru ca părinții să fie informați cu ultimele descoperiri cu privire la afecțiunile copiilor lor;
- implicarea studenților și a voluntarilor în activitatea centrului
- încurajarea unui spirit proactiv în viața comunității.

Centrul de recuperare şi recreere pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii este un proiect necesar la nivelul întregii comunităţi orădene. Pentru a trăi o viaţă calitativă este necesar să ne implicăm activ în viaţa comunităţii noastre şi împreună să luptăm pentru standardele pe care ni le dorim.

Invităm toate companiile care doresc să fie alături de Fundaţia Mihai Neşu să sprijine Centrul de recuperare Sfântul Nectarie. Cu susținerea voastră copiii cu dizabilități și familiile acestora îşi vor recăpăta speranţa la sănătate şi încrederea în comunitate.